Mikä Food & Art Festival Turku?

Food & Art Festival Turku on kohtaamisten, ruokailun, taiteen sekä  huippukokkien tapahtuma Turussa syyskuun ensimmäisellä viikolla.   

Food & Art Festival  -viikko tarjoaa erilaisia tapahtumia ruokailusta, taiteesta ja ruokailukulttuurista kiinnostuneille. Festivaali viikon aikana tarjolla on mm. Chef’s menu illalliset Ruissalon telakalla, Leffa Dinner VPK:n talolla, Eating design experience Turun taidemuseossa, Aurajoenrannan kierros ja monia muita kiinnostavia tapahtumia ruokailun ja taiteen tiimoilta.

Mitä eating design on?

Eating designer Marije Vogelzang on kuvannut eating designia seuraavasti:
Personally I don’t call myself a food-designer since I feel food is already perfectly designed by nature. I like to work and be inspired by the verb of eating. Working with heritage, culture, social and psychological influences gives me the opportunity to explore the world in a very simple, emotional and close to the heart way.”,

Historia

Keittiömestari Pekka Terävällä oli vuosia sitten unelma järjestää tapahtuma, jossa hän voisi esitellä kansainvälisille kokkiystävilleen suomalaista luontoa ja sen hienoimpia raaka-aineita. Unelman ympärille syntyi huippukokkien kesäleiri ja leiristä kehittyi festivaali, joka sai raamikseen ruoan ja taiteen liiton. Food & Art Festival on järjestetty aiemmin vuosina 2014–2018 Mäntässä, Serlachius-museoissa ja niiden pihapiireissä. Vuosina 2019–2023 tapahtuma järjestetään Turussa.

Food & Art Festival Turku kerää saman pöydän äärelle ruoan ja viinin ystävät, kulinaristit sekä taideintoilijat. Festivaaliohjelma tarjoaa ruokailukokemuksia huippukeittiöistä ympäri maailmaa, merkityksellisiä keskusteluja sekä kiinnostavia taidekokemuksia neljän päivän ajan.

Tapahtuman ohjelma tarjoaa koettavaa ja maisteltavaa jokaiselle. Festivaalin aikana voi nauttia mm. kesäisestä grillilounaasta, maisteluannoksista, lavakeskusteluista, kirpputorista, viinistä ja pitkän kaavan illallisista. Joka vuosi, tapahtuma kutsuu paikan päälle huippukeittiömestareita ympäri maailmaa. Keittiömestarit valmistavat festivaalivieraille ruokaa samalla inspiroituen Suomen luonnosta ja muodostaen elinikäisiä ystävyyssuhteita leiriohjelman (saunomisen, kalastamisen ja sienestämisen) myötä. Edellisinä vuosina paikan päällä on ollut mm. Michel Bras (Ranska), Josean Alija (Espanja), Paul Svensson (Ruotsi) ja S. Pellegrino Young Chef -kilpailun voittaja 2018 Yasuhiro Fujio (Japani).

Vuonna 2019 järjestettiin kuudes Food & Art Festival. Tapahtumapaikkana oli Turku, joka on tunnettu upeasta raaka-aine- ja ravintolatarjonnastaan.

Tapahtumanjärjestäjä

Food & Art Festival Turku tapahtuman järjestää Food Camp Finland Oy.

Tapahtuman promoottori
Riikka Kannas
riikka.kannas@foodcampfinland.fi

Kumppanimyynti
Maarit Kivilahti
maarit.kivilahti@fooodcampfinland.fi